01.04.2023

Болярово празнува 145-тата годишнина от Освобождението на България и Националния празник – 3 март

smart

145-тата годишнина от Освобождението на България и Националния празник – 3 март, бяха тържествено отбелязани в Болярово. В официалната церемония
пред Паметника на загиналите във войните боляровци взеха участие представители на местната власт, всички институции, граждани и организации.
В обръщението си кметът на общината Христо Христов припомни, че подписаният на 3 март 1878 г. Санстефански мирен договор сбъдва мечтата
на нашите възрожденци всички българи да живеят в една свободна държава.
Четири месеца по-късно Берлинският договор отново разкъсва България и връща голяма част от нея под османско управление. Но събитията от пролетта на 1878 г. остават непреходното българско Възкресение, вдъхват решителност за последвалите народни борби и за Съединението между Княжество България и Източна Румелия, а след това и за обявяването на Независимостта на Родината ни.
Венци и цветя в знак на признателност към героите на България бяха поднесени от кмета на общината и общинската администрация, Общинския съвет, екипите на детската градина и училищата, полицейския участък, местни партийни структури, много граждани.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com