29.05.2023

„Играй гимнастика, бъди здрав!“ в Болярово

Средно училище „Д-р Петър Берон“ в Болярово беше първи домакин на регионалния тур на инициативата на Община Ямбол „Играй гимнастика, бъди здрав!“.

В навечерието на патронния празник на училището заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов проведе утринна гимнастика с учениците от СУ „Д-р Петър Берон“ и прогимназиалните класове на ОУ „Стефан Караджа“, които в момента се обучават в Болярово, заради ремонта на учебното заведение в Стефан Караджово.

Инициативата „Играй гимнастика, бъди здрав“ се провежда с цел насърчаване физическата активност на децата и младежите, създаване на добри навици за здравословен начин на живот, борба със стреса и насилието в училище.

Енчо Керязов поздрави отбора на СУ „Д-р Петър Берон“ – Болярово за блестящото му представяне по време на Първия турнир по утринна гимнастика „Ямбол 22“, класирайки се на второ място в своята категория. Заместник-кметът на Ямбол изрази надежда, че боляровските ученици ще участват и в Националния турнир по утринна гимнастика, който ще се проведе на 20 май в областния град.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com