29.05.2023

„Великден за баба и дядо“ подкрепи над 1800 самотно живеещи тунджанци

Благотворителната кампания „Великден за баба и дядо“ подкрепи над 1800 самотно живеещи жители на община „Тунджа“, които получиха в домовете си великденски обяд. Тя се провежда за четвърта поредна година като жест на подкрепа и съпричастност за останалите сами в празничния ден тунджанци.

В кампанията са включени жители на общината, които получават безплатен топъл обяд през делничните дни, потребители на различните социални услуги и самотно живеещи.

Великденският обяд е осигурен изцяло с подкрепата на дарители. Кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев благодари на фирмите „Инана“ ООД; „Ванина Експорт“ АД; „Лидер агро“ ООД; „Палфингер Продукционстехник България“ EООД – клон Тенево и на физическите лица Жеко Колев и Соня Дянкова. Специални благодарности той отправи към ЕТ „Веско – Веселин Иванов“ с. Дражево, който освен парични средства дари и 4000 яйца, и към „Странджа БГ“ с управител Елена Иванова, която по традиция дарява продукти и приготвя великденския обяд.

Кметът благодари и на ръководството на Общината, на кметовете, кметските наместници, на служителите в кметствата и в социалните услуги, които участваха в подготовката на обяда и организираха дарението да достигне до тези над 1800 тунджанци точно на Великден.

Георги Георгиев сподели още, че големият смисъл на тази кампания е и в жеста на внимание към хората. „Как се сетихте за нас, благодарим ви, че дойдохте“, с тези думи го посрещаха в домовете си хората от с. Каравелово и се радваха, че е прекрачил прага им на този светъл празник и имат с кого да си поговорят и да споделят неволите.

Благотворителната инициатива „Великден за баба и дядо“ и тази година показа сплотеността на тунджанската общност и внесе човешка топлина и съпричастност в домовете на самотни възрастни и социално слаби на най-светлия християнски празник – Великден.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com