28.05.2023

Георги Георгиев, кмет на Община „Тунджа“: Чакат ни нови успехи, вдъхновени от хората и за хората!

Да е честит Денят на нашата уникална община!

Неусетно измина година, изпълнена с много работа за хората. Година, в която редом с предоставянето на качествени социални услуги, с осигуряването на добро образование и ред други дейности, насочихме усилия към подобряване на общинската инфраструктура. И ще продължаваме с разбирането, че тунджанци заслужават по-добра среда за живот, а селата ни още по-приветлива визия.

Но успехите, които можем да изброим, не са само на общинската администрация. Те са наши – от най-малкото до най-значимото дело, вдъхновени са ОТ хората и са ЗА хората.

Съвместните ни усилия допринесоха общината ни да се превърне в пример за останалите общини, да бъде символ на единство и стожер на българските традиции.

Всеки успех на нашата „Тунджа“ бе като връх, разкриващ ни нови хоризонти, нови цели, които да покорим с енергия, ентусиазъм и задружност. Заедно с активните и отговорни жители, които милеят за своите населени места, ние по-лесно идентифицирахме проблемите и  определяхме правилно приоритетите си.

Нашата „Тунджа“, с която днес се гордеем, нямаше да бъде същата без самодейците ни, без професионалистите от Фолклорния ансамбъл – пазители на непреходното ни наследство, заедно с които организираме празниците, носещи красотата на кукерските игри, на народните песни и танци. Благодарение на талантливите им изяви в и извън пределите на общината, тя е разпознаваема като „земя на съхранени традиции“.

Нашата „Тунджа“, с която днес се гордеем, нямаше да бъде същата без работещите в сферата на образованието и социалните услуги, полагащи грижи за възпитанието и обучението на подрастващите и грижи за възрастните и хората в неравностойно положение.

Нашата „Тунджа“, с която днес се гордеем, нямаше да бъде същата без творци, общественици, спортисти.

Дълъг е списъкът на оставилите следа в нейната история и съм сигурен, че той ще се увеличава, защото познавам тунджанци.

А тунджанци от нашата пъстра, но сплотена общност от 44 села, са тъй различни, но и същевременно тъй близки. Свързва ги отношението към земята, за която се грижат с пословично трудолюбие.

Те ще ви посрещнат топло, ще ви разкажат увлекателно и с обич за своето село, защото имат памет за миналото.

Те ревностно пазят традиции и ценности.

Те всеотдайно градят храмове, водени от силата на вярата.

Те помагат на другите и даряват, защото са добри и съпричастни.

Те са доказали силата на единството в трудни моменти и в много каузи.

Ето защо аз посрещам с увереност това, което ни предстои занапред.

Знам, че можем да преодолеем всички препятствия.

Знам, че ни чакат нови успехи, вдъхновени ОТ хората и ЗА хората.

Честит празник, тунджанци!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com