01.04.2023

Безумно управление 3

Безотговорност, некадърност и безобразна некомпетентност. Това е управлението на града ни.
Надеждите, че скоро ще имаме пречиствателна станция, се изпаряват с всеки изминал ден. Пречиствателната станция на Ямбол бе започната като строеж през 2014 г. като част от „Водния цикъл на Ямбол“. Заради зле планирано изпълнение и факта, че фалира водещия изпълнител в консорциума, строителството зацикли и направо спря. Провален беше целият проект и „фазиран“, с милостта на МОСВ, за да не се загубят европейски средства за Ямбол и за фирмата тук, иначе за България са загубени. Приспаднаха ги от новите пари, за новия програмен период. От осигурените 44 млн. е получен 8 млн. аванс от общината , а какво е разплатено на строителя- няма публична информация. На обекта не се строи отдавна, защото е изтекъл договорът на строителният надзор, контролиращ обекта.
В края на декември 2016 г. бе обявена обществена поръчка за избор на нов надзор. През януари 2017 г. Агенцията за обществени поръчки дава становище по документацията. „От изразеното от АОП становище е видно, че в методиката за оценка в процедура с предмет „Упражняване на строителен надзор на ЛОТ № 2 „Изграждане на ПСОВ с довеждащи комуникации и реконструкция на Главен Колектор IX-гр.Ямбол“, е наличен порок в критериите за оценка, с оглед на което и същата се явява одобрена в нарушение на действащата нормативна уредба за възлагане на обществени поръчки.“ Процедурата следва да бъде прекратена.
Чак сега, 12.05.2017 г., четири месеца след получаване на това становище, уважаемата администрация излиза с решение за прекратяване на процедурата.
6 месеца са загубени и пак сме в изходна точка. Ще правят нова поръчка и още 6 месеца поне ще избират изпълнител. Отиде и тази година.
Няма такава община като Ямбол, с такова безотговорно управление.
Така работи кметската администрация на ГЕРБ за нас, гражданите, и интересите ни.
А ние лапаме мухи и чакаме да стане пречиствателната станция.
Има ли някой още да им вярва на тези ?!

инж. Мариета Сивкова
Общински съветник в Общински съвет Ямбол

Решение за прекратяване на процедурата:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com