04.10.2022

Ямболска област отново има родилно отделение

Родилното отделение на Ямболската болница възстанови дейността си. Близо 3 месеца ражданията бяха прекратени, поради липсата на неонатолози.
Д-р Константин Колишев от Пловдив, неонатолог с над 40 години стаж, е приел предложението на ръководството на Ямболската областна болница
„Искам да помогна на колегите си. Ще дам всичко от себе си, това, което мога, това което знам“, заяви д-р Колишев ден след пристигането на новото си работно място. Всъщност ямбол не е непознат за д-р Колишев. Именно тук преди 40 години е започнала неговата лекарска практика., след това рабитил в университетската болница в Плевен, по- късно и в Пловдив. Практикувал е също в Либия и Кувейт. Очакванията му са че ще остане за постоянно в ямболското родилно отделение.
Многопрофилната болница „Св. Пантелеймон“ е единственото лечебно заведение в областта, в което се извършват раждания, както планово, така и по спешност. Спирането на дейността се е отразило и на финансовото състояние на лечебното заведение, поясни директорът д-р Панайот Диманов.
„В Ямболската болница „Св. Пантелеймон” имаме годишно около 400, 408 раждания, средно 30-40 на месец. Финансово не се отрази много тежко на болницата, тъй като тези клинични пътеки са евтини, но все пак е финансова загуба“, заяви д-р Диманов.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com