04.10.2022

Специална реанимация за болни с корона вирус разкриват в Ямболската болница

Второ отделение по реанимация ще бъде разкрито в областната болница в Ямбол. В него ще бъдат лекувани  единствено тежкоболните  пациенти с корона вирус. Прокуристът на многопрофилната болница д-р Димитър Рунков, уточни че настоящото отделение ще продължи да функционира:

„Има спешност хирургична, урологична. Всички хирургични отделения роботят по спешност. Техните болни трябва да бъдат реанимирани. Отелно в очакване на най- лошия сценарий за тежкоболни с дихателна недостатъчност, с Ковид- 19, за които трябва отделна реанимация“.

Болницата разполага с 8 апарата за дихателна вентилация, поръчани са още 4, които се очакват до месец. Вече е разкрита и дарителска сметка, тъй като финансовият ресурс на лечебното заведение е ограничен. Началникът на интензивното отделение д-р Георги Манчев обясни:

„Има необходимост огромна от апарати за изкуствена вентилация, монитори, перфузори.“

В отелението работят 8 лекари, но нуждата от сестри е огромна, в момента в реанимация работят 4 сестри, допълни д-р Манчев.

Водени са разговори с ръководствата на двете частни болници в ямбол, откъдето е обещано пълно съдействие.

Ръководстовото на лечебното заведение се обръща с апел към съпричастните жители на града да подмомогнат дейността на болницата, за да се справим заедно с предизвикателствата.
БАНКОВА СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ НА
„МБАЛ“СВЕТИ ПАНТЕЛЕЙМОН“-ЯМБОЛ“АД
ПИБ-ЯМБОЛ
BIC:FINVBGSF
IBAN: BG69FINV91501017427713

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com