28.01.2023

Приветствие за Великден и празника на общината от кмета Георги Георгиев

Уважаеми жители на община „Тунджа“,

Наближава един от най-големите християнски празници. Ще екнат стотици камбани, възвестявайки Възкресение Христово. Дни след това ще отбележим 22 април- Ден на Земята и празник на община „Тунджа“.

За първи път ще посрещнем тези празници различно– без хубавите, мащабни прояви, озаряващи селата ни. Ще сторим това не защото сме изгубили вярата си.  Не защото сме престанали да обичаме благословената земя и общността, която съградихме, а защото времената са различни. Защото сме отговорни и загрижени за нашето здраве и здравето на околните.

Неочакваната и извънредна ситуация промени ежедневието ни, накара ни да се замислим за непреходното и за малкото, което ни прави щастливи. Този нелек период сякаш още повече сплоти жителите на общината. Тунджанци скриха лицата си зад маските и показаха  красотата в душите си.

Не се поколебаха да помогнат на нуждаещите се. Не се страхуваха да бъдат опора на хората, останали в изолация. Даряваха средства, топлина, подкрепа и намираха енергия за нови дела.  Не се промениха, а си останаха такива, каквито винаги са били през годините – съпричастни и добри.

Скъпи тунджанци,

Благодаря Ви за активността в кампанията „Великден за Баба и Дядо в община Тунджа”! Благодаря Ви за човечното отношение не само към самотните възрастни хора, но и към всеки, нуждаещ се от подкрепа!

Пречистени, смирени, но и по-силни от всякога, ние можем да преодолеем и тези трудни моменти. И ще го сторим, заради нашето бъдеще и бъдещето на община „Тунджа“, която тази година навършва символичните 33 години от създаването си.

Желая на Вас и семействата Ви здраве и щастие! Светли празници!

Георги Георгиев

Кмет на община „Тунджа”

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com