23.03.2023

Десет служители на фонд Земеделие с Коронавирус, още един клас под карантина

Десет са вече служителите от ямболската дирекция на държавен фонд „Земеделие“, дали положителни проби за Коронавирус. 39 служителите на дирекцията са поставени под карантина.
Заразени има и трите отдела на дирекцията, в която работят 60 служители. Един е хоспитализиран, останалите са на домашно лечение, информира директорът на РЗИ – Ямбол д-р Лиляна Генчева. Като основна причина за разпространението на инфекцията се посочва неспазването на противоепедимични мерки: “ Занижен противоепедимичан режим, неносене на маски, липса на сутрешен филтър, ходели са болни хора на работа, уточни д-р Генчева и допълни, че в общото помещение е работел само един климатик.
в образователната сфера също има нови случаи на Ковид 19.
Вече три паралелки от две училища- „Йордан Йовков“ и „Петко Р. Славейков“- са поставени под карантина, заради контакти със заразени педагози. Така общият брой на учениците, които се обучават дистанционно надхвърли 60, педагозите, диагностицирани с коронавирус са петима.
432 са заразените в ямболска област от тях 13 са в болница, 65 са на домашно лечение, починалите са 27, а излекуваните 327.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com