04.12.2022

„Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!“

Традиционната акция на полицията ще продължи до 31 октомври


Ежегодно, през месеците септември и октомври, пътните полицаи провеждат акция под надслов „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ с цел ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и намаляване на предпоставките за пътни произшествия с ученици.

Тази година дните от 23 до 29 септември са обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност. Датата 28 септември е определена за Ден на превенцията.

Във връзка със сигурността на децата при откриването и през цялата  учебна 2019/2020 г. от ръководството на ОДМВР Ямбол са реализирани и ще се  изпълняват множество мероприятия за недопускане нарушения на обществения ред и други инциденти, които биха помрачили празника и ежедневието на учениците. Създадена е организация при провеждане на тържествата на 16 септември, полицейски служители да следят за обезпечаване на обществения ред и сигурността в районите на всички училища и детски градини в Ямболска област, а пътни полицаи ще осъществяват засилен контрол за осигуряване на безопасно движение.

Проведени са работни срещи с ръководствата на детски и учебни заведения, с представители на местната власт и частните охранителни фирми, на които са обсъдени мерки за физическа защита, начините на охрана, пропускателния режим. Съгласувани са начините за бърза  връзка, както и  механизмите за взаимодействие и общите задачи, свързани с безопасността на децата през учебната година.

Извършени са проверки и са дадени указания към управителите на търговски обекти, намиращи се в близост до учебни и детски заведения за недопускане продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица. Полицейски екипи ще следят за недопускане разпространението на наркотични вещества в районите на детските градини и училищата.

Предстои служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Ямбол и експерти от Регионалното управление на образованието –Ямбол  да изготвят графици за провеждане на беседи по пътна безопасност с деца и ученици от учебните заведения в региона.

Ще продължат проверките в питейни и увеселителни заведения за недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни, както и продажба на алкохол и цигари на деца.

 

 

13.09.2019 г.

Татяна Павлова

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com